Ikke akkurat øl, men jeg vet det er noe interesse for temaet her inne, så jeg prøver meg.
I november fikk jeg tak i 20 liter råsaft av modne aromaepler. Den begynte raskt å gjære. Sto til gjæring ved 10 grader gjennom vinteren, og nå har den for lengst gjæret ned til 1000. I disse dager står den på corneliusfat i sval kjeller. Planen er å karbonere den på fatet å tappe over på flasker med beergun. Hittil er jeg meget fordøyd. Planen er å tappe den på flasker i sommer å servere den til jul.
Jeg lurer på om dette er en grei plan, eller bør jeg vente et år til med severing?
Vil smaken utvkle seg mye frem over, tro? Og hva kan man forvente?
Er åpen for alle innspill
I november fikk jeg tak i 20 liter råsaft av modne aromaepler. Den begynte raskt å gjære. Sto til gjæring ved 10 grader gjennom vinteren, og nå har den for lengst gjæret ned til 1000. I disse dager står den på corneliusfat i sval kjeller. Planen er å karbonere den på fatet å tappe over på flasker med beergun. Hittil er jeg meget fordøyd. Planen er å tappe den på flasker i sommer å servere den til jul.
Jeg lurer på om dette er en grei plan, eller bør jeg vente et år til med severing?
Vil smaken utvkle seg mye frem over, tro? Og hva kan man forvente?
Er åpen for alle innspill