Jeg tenkte å prøve å lage litt eplecider (så kona lettere aksepterer den øvrige bryggerivirksomheten.
Etter å ha søkt litt her inne, så står følgende klart:
- 20 liter first price eplejuice
- To bokser med hermetisk pære i sukkerlake (tenkte å prøve om pærene bidrar litt til smak, og sukkelaken brukes til innjustering av alkohol mot ca 5-6%)
- Rør med WLP775 (engelsk cider)
- Gjærskap på 15 grader.
Tenkte å gjøre helt ned, for deretter å karbonere på fat. (tenkte å ettersøte litt med sakkarin e.l lignende dersom der blir for surt/tynt)
Skal eplejuicen luftes før gjærtlsats som med vørter, eller vil det gi oksidasjon og usmak? Innbiller meg at eplejuice oksiderer svært raskt, men det er mulig det bare er overtro.
Etter å ha søkt litt her inne, så står følgende klart:
- 20 liter first price eplejuice
- To bokser med hermetisk pære i sukkerlake (tenkte å prøve om pærene bidrar litt til smak, og sukkelaken brukes til innjustering av alkohol mot ca 5-6%)
- Rør med WLP775 (engelsk cider)
- Gjærskap på 15 grader.
Tenkte å gjøre helt ned, for deretter å karbonere på fat. (tenkte å ettersøte litt med sakkarin e.l lignende dersom der blir for surt/tynt)
Skal eplejuicen luftes før gjærtlsats som med vørter, eller vil det gi oksidasjon og usmak? Innbiller meg at eplejuice oksiderer svært raskt, men det er mulig det bare er overtro.