Hei alle sammen.
Jeg lagde min første hjemmebryggede øl når jeg var 16 år, det var av typen Europris, Ekstra Billig. Og det ble brukt en vanvittig mengde med sukker, fordi, vel jeg var 16 år og ville ha mye alkohol. Hvis ikke var øl poengløst. Ølet var helt sikkert håpløst, jeg husker ikke så langt tilbake, eller så har jeg fortrengt det. Det var da, nå er nå. Nå er jeg eldre, og har etterhvert utviklet enn over gjennomsnittet interesse for øl og er klar til å forsøke meg på å lage mitt eget. Eller det vil si, jeg er vel egentlig ikke klar for å lage mitt eget, det er derfor jeg lager denne tråden og håper på kyndig assistanse fra dere som har både forsøkt og lykkes med deres hjemmebrygg.
For når jeg sier at jeg har lagd hjemmebrygg en gang, er det nemlig en sannhet med modifikasjoner. I fjor på denne tiden gikk jeg på en lokal butikk og kjøpte ett ølsett jeg hadde hørt gode ting om og satte det. Det gikk til.. ja, jeg vet ikke hvordan forumets moderatorer stiller seg til det påfølgende ordet, så jeg lar det henge i luften. Det jeg gjorde var å følge innstruksjonene slavisk, sjekket alt jeg skulle sjekke, brukte to bokser kaustisk soda til rengjøring osv. Men, ølet stod på gulvet i fire dager uten så mye som ett plopp i gjærlåset. Så det gikk i dass, både billedlig og bokstavlig sett.
Denne gangen har jeg bestemt meg for å gå hakket mer vitenskaplig til verks, i håp om at det, sammen med råd fra folk her inne, skal hjelpe meg til å lage ett brygg jeg kan servere mine ølkresne venner rundt jul, med stolthet heller enn skam. Så til poenget:
I går kveld ble jeg sittende oppe irriterende lenge å lese her inne på diverse nybegynner tråder om brygging av ølsett. Klokken 11 i går kveld hadde jeg ikke tenkt å brygge noe som helst, men når jeg gjorde ett søk for å finne utav en ølfestival i nærheten, dumpet jeg innom her. Klokken halv to om natten var jeg klar på at jeg skal lage mitt eget øl til jul. Av hensyn til plass og ikke minst for å få erfaring, har jeg funnet ut at ølsett er veien å gå for meg i første omgang. Så jeg endte opp på bryggselv.no og fant dette settet her. Brown Ale er en favoritt, så det er det jeg vil gå for.
Handleliste hittil:
1 WLP013 London Ale 12/09
1 Bryggselv American Brown Ale 3kg
1 Hydrometer ØL
1 Test rør
1 IO Star (4,8dl)
Alt over fra bryggselv.no
I tilllegg skal jeg på europris eller tilsvarnde butikk i morgen og handle inn 2*25 liters dunker og ett par andre småting.
Jeg har laget denne tråden fordi jeg vil oppdatere dere, og meg selv på fremgangen, men også for å få tips og råd underveis. Så kom gjerne med noe, og husk på; Jeg er nybegynner, så det er helt sikkert at jeg ikke vil forstå alle fagutrykk osv. så tillgi meg om jeg spørr det som vil virke som dumme spørsmål underveis.
Så, inntil videre, vil jeg avslutte og åpne for innspill og forslag. Mitt første innlegg her ble en tekstvegg av dimensjoner, for det beklager jeg
Jeg lagde min første hjemmebryggede øl når jeg var 16 år, det var av typen Europris, Ekstra Billig. Og det ble brukt en vanvittig mengde med sukker, fordi, vel jeg var 16 år og ville ha mye alkohol. Hvis ikke var øl poengløst. Ølet var helt sikkert håpløst, jeg husker ikke så langt tilbake, eller så har jeg fortrengt det. Det var da, nå er nå. Nå er jeg eldre, og har etterhvert utviklet enn over gjennomsnittet interesse for øl og er klar til å forsøke meg på å lage mitt eget. Eller det vil si, jeg er vel egentlig ikke klar for å lage mitt eget, det er derfor jeg lager denne tråden og håper på kyndig assistanse fra dere som har både forsøkt og lykkes med deres hjemmebrygg.
For når jeg sier at jeg har lagd hjemmebrygg en gang, er det nemlig en sannhet med modifikasjoner. I fjor på denne tiden gikk jeg på en lokal butikk og kjøpte ett ølsett jeg hadde hørt gode ting om og satte det. Det gikk til.. ja, jeg vet ikke hvordan forumets moderatorer stiller seg til det påfølgende ordet, så jeg lar det henge i luften. Det jeg gjorde var å følge innstruksjonene slavisk, sjekket alt jeg skulle sjekke, brukte to bokser kaustisk soda til rengjøring osv. Men, ølet stod på gulvet i fire dager uten så mye som ett plopp i gjærlåset. Så det gikk i dass, både billedlig og bokstavlig sett.
Denne gangen har jeg bestemt meg for å gå hakket mer vitenskaplig til verks, i håp om at det, sammen med råd fra folk her inne, skal hjelpe meg til å lage ett brygg jeg kan servere mine ølkresne venner rundt jul, med stolthet heller enn skam. Så til poenget:
I går kveld ble jeg sittende oppe irriterende lenge å lese her inne på diverse nybegynner tråder om brygging av ølsett. Klokken 11 i går kveld hadde jeg ikke tenkt å brygge noe som helst, men når jeg gjorde ett søk for å finne utav en ølfestival i nærheten, dumpet jeg innom her. Klokken halv to om natten var jeg klar på at jeg skal lage mitt eget øl til jul. Av hensyn til plass og ikke minst for å få erfaring, har jeg funnet ut at ølsett er veien å gå for meg i første omgang. Så jeg endte opp på bryggselv.no og fant dette settet her. Brown Ale er en favoritt, så det er det jeg vil gå for.
Handleliste hittil:
1 WLP013 London Ale 12/09
1 Bryggselv American Brown Ale 3kg
1 Hydrometer ØL
1 Test rør
1 IO Star (4,8dl)
Alt over fra bryggselv.no
I tilllegg skal jeg på europris eller tilsvarnde butikk i morgen og handle inn 2*25 liters dunker og ett par andre småting.
Jeg har laget denne tråden fordi jeg vil oppdatere dere, og meg selv på fremgangen, men også for å få tips og råd underveis. Så kom gjerne med noe, og husk på; Jeg er nybegynner, så det er helt sikkert at jeg ikke vil forstå alle fagutrykk osv. så tillgi meg om jeg spørr det som vil virke som dumme spørsmål underveis.
Så, inntil videre, vil jeg avslutte og åpne for innspill og forslag. Mitt første innlegg her ble en tekstvegg av dimensjoner, for det beklager jeg