Ekstreme Stout vil ikke under 1070

Laget du svært store startere for begge gjærene?
Tilsatte du rikelig O₂ ved en eller flere tilsetninger i begynnelsen av gjæringen?
Hadde du dobbel eller tripel mengde gjærnæring og servomyces i?
En god andel av sukkerinnholdet bør være lett spiselig for gjæren, mer sukker i forhold til malt gir bedre utgjæring.

Dette er fire viktige faktorer for god utgjæring ved slike store øl.
 
Lagde ikke starter da jeg satte med 007 og den endte på 1070 ifra 1120 fordi mannen i sjappa sa det ikke var nødvendig på så små batcher(5 L)
men gjorde det med sakegjæren da jeg økte OG til 1100 igjen og økte volumet til 8 liter
 
Mener å huske fra Hjemmebryggerdagene på Nøgne Ø for to år siden at Kjetil sa at de tilsatte ren O2 også underveis i gjæringsprosessen i forbindelse med Dark Horizon, som vel er et liknende prosjekt. Det er en tråd her inne på forumet om Kristianiastudentenes Haandbryggerlaugs forsøk på noe tilsvarende: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6230.0.html
 
Tilbake
Topp