Dette ølet ble brygga på samme råvarer med samme oppskrift av en rekke Norbryggmedlemmer for å undersøke om ulikt bryggeutstyr og ulike bryggemetoder, samt det lokale vannet, ville gi noe utslag i resultatet. De ulike resultata ligger ute på ww.norbrygg.no fremdeles, så man kan se om det er en metode som virker bedre enn en annen. Oppskrifta, til 20 liter øl, var som følger:
1,8 kg Muntons medium flytende maltekstrakt
1,45 kg Muntons medium spraymalt
50 g Fuggles 4,6 % 60 min.
30 g Fuggles 4,6 % 0-15 min. etter kok
1 pk (7 g) Muntons Alegjær (tørrgjær)
Forventa OG ca 1.055, IBU ca 30, SRM (farge) 15-20, volum 20 liter.
For min del stoppa gjæringa etter 8 dager, og ølet hadde da en FG på 1.020. Det samme problemet oppstod hos flere av bryggerne. Det hadde ikke den mest spennende smaken eller karakteren kan man si, men som tidligere nevnt kan man kanskje få noe ut av oppskrifta og de ulike framgangsmåtene som ble brukt.
_________________
1,8 kg Muntons medium flytende maltekstrakt
1,45 kg Muntons medium spraymalt
50 g Fuggles 4,6 % 60 min.
30 g Fuggles 4,6 % 0-15 min. etter kok
1 pk (7 g) Muntons Alegjær (tørrgjær)
Forventa OG ca 1.055, IBU ca 30, SRM (farge) 15-20, volum 20 liter.
For min del stoppa gjæringa etter 8 dager, og ølet hadde da en FG på 1.020. Det samme problemet oppstod hos flere av bryggerne. Det hadde ikke den mest spennende smaken eller karakteren kan man si, men som tidligere nevnt kan man kanskje få noe ut av oppskrifta og de ulike framgangsmåtene som ble brukt.
_________________