Hei,
jeg er helt ny på dette forumet, men har brukt det flittig for å finne gode tips til bryggingen. Jeg har satt noen brygg i form av ølsett in the past, men har siste tiden gått over til maltekstraktbrygging, som har gjort hobbyen mye morsommere og ølet mye bedre
Jeg skal til å sette en slags american pale ale senere i dag og lurer litt på hva som er den beste måten å humle på, eller egentlig å fjerne humlen på. Jeg bruker å koke opp maltekstrakten med vann som tilsvarer ca 10 liter væske (har ikke stor nok kjele til 20 liter desverre). Tidligere har jeg brukt humleposer for å legge humlen i, både pellets og blomster, men ser her på forumet at man får mere ut av humlen ved å ikke bruke poser men hive det rett i brygget.
Om jeg gjør dette, fungerer det da å bruke et godt gammeldags dørslag når jeg heller stasen over på bryggedunken? Tenker da både ved bruk av blomst og pellets. Vet ikke om pelletsguggen lar seg stoppe av dørslaget eller om det renner igjennom og lurte på om noen har erfaring med dette.
Eventuelt kan jeg kanskje tre en humlepose rundt dørslaget og helle igjennom dette? Vet ikke helt hvor nøye man trenger å være siden mye av eventuelle pelletsrester vel vil synke til bunns i gjæringskaret uansett? Er det noen som har et godt råd angående dette?
Planen for i kveld er:
3 kg lys maltekstrakt
50g cascade-blomst til bitterhumle
20g willamette-pellets som smaks og aromahumle
Dette skal bli 19 liter øl med en OG på rundt 1040 er planen. Dette er en litt kreativ tolkning av Papazians Righteous American Real Ale-oppskrift.
-johnny-
jeg er helt ny på dette forumet, men har brukt det flittig for å finne gode tips til bryggingen. Jeg har satt noen brygg i form av ølsett in the past, men har siste tiden gått over til maltekstraktbrygging, som har gjort hobbyen mye morsommere og ølet mye bedre
Jeg skal til å sette en slags american pale ale senere i dag og lurer litt på hva som er den beste måten å humle på, eller egentlig å fjerne humlen på. Jeg bruker å koke opp maltekstrakten med vann som tilsvarer ca 10 liter væske (har ikke stor nok kjele til 20 liter desverre). Tidligere har jeg brukt humleposer for å legge humlen i, både pellets og blomster, men ser her på forumet at man får mere ut av humlen ved å ikke bruke poser men hive det rett i brygget.
Om jeg gjør dette, fungerer det da å bruke et godt gammeldags dørslag når jeg heller stasen over på bryggedunken? Tenker da både ved bruk av blomst og pellets. Vet ikke om pelletsguggen lar seg stoppe av dørslaget eller om det renner igjennom og lurte på om noen har erfaring med dette.
Eventuelt kan jeg kanskje tre en humlepose rundt dørslaget og helle igjennom dette? Vet ikke helt hvor nøye man trenger å være siden mye av eventuelle pelletsrester vel vil synke til bunns i gjæringskaret uansett? Er det noen som har et godt råd angående dette?
Planen for i kveld er:
3 kg lys maltekstrakt
50g cascade-blomst til bitterhumle
20g willamette-pellets som smaks og aromahumle
Dette skal bli 19 liter øl med en OG på rundt 1040 er planen. Dette er en litt kreativ tolkning av Papazians Righteous American Real Ale-oppskrift.
-johnny-