På anmodning legger jeg ut oppskrift på denne.
For 20 liter ferdig øl. (tilpass eget oppsett)
OG: 1.059 (i tillegg kommer sukker til karbonering)
FG: 1.011
Oppskrift med 70% utbytte
5kg TF Maris Otter Pale
360g hvetemalt (jeg bruker Bestmaltz)
350g TF Medium Crystal
250g CaraHell (TF Caramalt eller annet rundt 20EBC som erstatning)
50g TF Chocolate malt
Wyeast gjærnæring
Humleskjema:
Citra 13,5%. Pellets i pose. (bruk 25% mindre løst)
20g @60min
20g @30min
25g @5min
35g @1min
40g tørrhumling
Koketid 90min
Ingen vannjustering
Gjær:
2 pakker Fermentis US-05 tørrgjær.
Gjæret ved 19 grader i 1 døgn, deretter 21 grader i 11 dager.
Karbonert til 2,5 vol co2 med sukker. Flaskemodnes ved 21 grader i 6 uker.
For 20 liter ferdig øl. (tilpass eget oppsett)
OG: 1.059 (i tillegg kommer sukker til karbonering)
FG: 1.011
Oppskrift med 70% utbytte
5kg TF Maris Otter Pale
360g hvetemalt (jeg bruker Bestmaltz)
350g TF Medium Crystal
250g CaraHell (TF Caramalt eller annet rundt 20EBC som erstatning)
50g TF Chocolate malt
Wyeast gjærnæring
Humleskjema:
Citra 13,5%. Pellets i pose. (bruk 25% mindre løst)
20g @60min
20g @30min
25g @5min
35g @1min
40g tørrhumling
Koketid 90min
Ingen vannjustering
Gjær:
2 pakker Fermentis US-05 tørrgjær.
Gjæret ved 19 grader i 1 døgn, deretter 21 grader i 11 dager.
Karbonert til 2,5 vol co2 med sukker. Flaskemodnes ved 21 grader i 6 uker.