Hei, postet egentlig dette i en annen tråd, men var lite respons å få.
Prøvde oss på delmesk (BIAB) for første gang på fredag 22. november, og er selvfølgelig veldig nysgjerrig på effektiviteten. Hadde vært veldig fint om noen kunne sett kjapt på regnestykket mitt.
Malt:
1,13 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 1 19,2 %
0,45 kg Caramunich I (Weyermann) (100,5 EBC) Grain 2 7,7 %
0,23 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 3 3,8 %
0,15 kg Aromatic Malt (Briess) (39,4 EBC) Grain 4 2,5 %
0,11 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 5 1,9 %
0,09 kg Chocolate (Briess) (689,5 EBC) Grain 6 1,5 %
2,16 kg Malt.
Volum etter sparging: 13,7L
SG etter sparging: 1.017.
Temperatur: 75c
SG etter å ha justert for temperatur: 1.040.
Regnestykket blir da slik:
2.16 x 296 = 639.36
639.36 / 13.7 = 46.67
(1040-1000) / 46,67 = 0.857
85.7% effektivitet.
Kan dette stemme?
Skal sies at vi mesket på 65-66 grader i 75 min.
Prøvde oss på delmesk (BIAB) for første gang på fredag 22. november, og er selvfølgelig veldig nysgjerrig på effektiviteten. Hadde vært veldig fint om noen kunne sett kjapt på regnestykket mitt.
Malt:
1,13 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 1 19,2 %
0,45 kg Caramunich I (Weyermann) (100,5 EBC) Grain 2 7,7 %
0,23 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 3 3,8 %
0,15 kg Aromatic Malt (Briess) (39,4 EBC) Grain 4 2,5 %
0,11 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 5 1,9 %
0,09 kg Chocolate (Briess) (689,5 EBC) Grain 6 1,5 %
2,16 kg Malt.
Volum etter sparging: 13,7L
SG etter sparging: 1.017.
Temperatur: 75c
SG etter å ha justert for temperatur: 1.040.
Regnestykket blir da slik:
2.16 x 296 = 639.36
639.36 / 13.7 = 46.67
(1040-1000) / 46,67 = 0.857
85.7% effektivitet.
Kan dette stemme?
Skal sies at vi mesket på 65-66 grader i 75 min.