Heisann.
Brygget mitt tredje brygg i går (2. BIAB) og slet som de to gangene før med riktig mesketemperatur. :bank2:
Ønsker meg et kompaktbryggeri men de er alle så store. Jeg brygger små batcher ca 5-6 liter, og ønsker å holde det nivået.
Har tilgang på produksjonsfasiliteter og materialer og er ingeniør så har begynt å fantasere om å bygge om 10 liters pinnekjøtt gryten til et mini Braumeister inspirert opplegg som også kan brukes til sous vide (drømme drømme).
Såvidt jeg har forstått prinsippet til Braumeisteren fungerer den på følgende måte:
Min løsning:
Inspirasjonskilder og nyttige linker:
http://vikstol.wordpress.com http://www.homebrewtalk.com/f51/single-vessel-electric-biab-system-braumeister-clone-311273/
http://arniew.wordpress.com/ http://www.brewersfriend.com/2009/02/22/introduction-to-rims-and-herms/
http://www.homebrewtalk.com/f170/braumiser-my-braumeister-inspired-rig-299192/
(edit: Fler linker, oppklaring i tittel)
Noen tanker?
Brygget mitt tredje brygg i går (2. BIAB) og slet som de to gangene før med riktig mesketemperatur. :bank2:
Ønsker meg et kompaktbryggeri men de er alle så store. Jeg brygger små batcher ca 5-6 liter, og ønsker å holde det nivået.
Har tilgang på produksjonsfasiliteter og materialer og er ingeniør så har begynt å fantasere om å bygge om 10 liters pinnekjøtt gryten til et mini Braumeister inspirert opplegg som også kan brukes til sous vide (drømme drømme).
Såvidt jeg har forstått prinsippet til Braumeisteren fungerer den på følgende måte:
- Vann fylles i gryten og varmes til ønsket temperatur.
- Malt fylles i maltrøret. Dette går helt til bunnen av gryten, på insiden av varmeelement ringen.
- Vann pumpes opp gjennom maltrøret og renner ned, forbi varmeelementene før det pumpes opp igjen.
- Temperatur i mesken styres av en PID
Min løsning:
- 10l gryte D = 265 mm, H = 181 mm
- Maltrør Volum ca 6l D = ca 200 mm H = 191 mm
- Perforerte plater til silbunn og siltopp. Noen anbefalinger på hullstørrelser?
- PID og pumpe i henhold til beskrivelser i denne linken: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,10680.msg114529.html#msg114529
- Varmeelement? Noe som dette kanskje? http://www.ebay.co.uk/itm/HE3615-36...?pt=UK_BOI_Restaurant_RL&hash=item1e61bbd548
Inspirasjonskilder og nyttige linker:
http://vikstol.wordpress.com http://www.homebrewtalk.com/f51/single-vessel-electric-biab-system-braumeister-clone-311273/
http://arniew.wordpress.com/ http://www.brewersfriend.com/2009/02/22/introduction-to-rims-and-herms/
http://www.homebrewtalk.com/f170/braumiser-my-braumeister-inspired-rig-299192/
(edit: Fler linker, oppklaring i tittel)
Noen tanker?