Kan noen gi meg tips underveis. Når jeg skal dekantere gjær fra trub etter å vasket den, sliter jeg med at truben flyter med i hellingen, og mye av den gode gjær blir begravd i trub.
Dere som har gjort det før skjønner nokk hva jeg mener.
Hadde en liten ide om at jeg kan bruke en vakumpumpe på ei flaske eller noe. Feks, flaske med to rør i. det ene røret går helt i bunn av flaska og brukes som en gjærsuger i andre enden. Det andre røret bruker jeg i en pumpe eller i munnen for å suge vakum. Det går da bare såvidt ned i flaska.
Noen andre med bedre forslag til meg, hvilke type glass, kolbe, flaske er best for å dekantere?
Dere som har gjort det før skjønner nokk hva jeg mener.
Hadde en liten ide om at jeg kan bruke en vakumpumpe på ei flaske eller noe. Feks, flaske med to rør i. det ene røret går helt i bunn av flaska og brukes som en gjærsuger i andre enden. Det andre røret bruker jeg i en pumpe eller i munnen for å suge vakum. Det går da bare såvidt ned i flaska.
Noen andre med bedre forslag til meg, hvilke type glass, kolbe, flaske er best for å dekantere?