Brygga en porter i forrige uke med 80% gotlandsk røykmalt, 6% havregryn, 6% roasted barley, 4% amber og 4% mørk karamell. Meska på 65°C. Batch sparging.
I BeerSmith la jeg inn 80% Smoked malt for den gotlandske (pot. SG 1037). OG var estimert til 1052 ved 80% effektivitet som er det vanlige for mitt utstyr. Likevel fikk jeg bare OG 1039 (64% effektivitet). Jeg mener jeg gjorde alt riktig og det forundrer meg derfor at utbyttet ble så lavt. Kan det skyldes den gotlandske malten? Er den vanskelig å ha med å gjøre? Er det noen her inne som har prøvd å bruke så mye gotlandsk?
Smakte såvidt på den i går da jeg stakk om. 80% røyk er jo en del, men ikke mer enn at jeg rekner med å havne på en intensitet à la Schlenkerla Rauchbier.
Tormoden
I BeerSmith la jeg inn 80% Smoked malt for den gotlandske (pot. SG 1037). OG var estimert til 1052 ved 80% effektivitet som er det vanlige for mitt utstyr. Likevel fikk jeg bare OG 1039 (64% effektivitet). Jeg mener jeg gjorde alt riktig og det forundrer meg derfor at utbyttet ble så lavt. Kan det skyldes den gotlandske malten? Er den vanskelig å ha med å gjøre? Er det noen her inne som har prøvd å bruke så mye gotlandsk?
Smakte såvidt på den i går da jeg stakk om. 80% røyk er jo en del, men ikke mer enn at jeg rekner med å havne på en intensitet à la Schlenkerla Rauchbier.
Tormoden