Da er jeg ferdig med første brygging. 50 liter Spiegel Braumeister.
Startet kl 16, ferdig vasket kl 24.00. Med alt arbeidet er jeg glad at jeg valgte 50 literen... men det går sikkert litt raskere neste gang.
Det ble satset på en "klassisk" Lager.
10 kg Pilsner malt, 2 kg Pale Ale. Startet med 58 liter. Mesket på 10min/57grader, 10min/63grader, 60min/67grader, 10min/78grader.
Skylte opp til et volum 60 liter. Kokte så i 90 min.
Perle humle pellets (Alfasyre 9,4%), 50 gram på 90 min, 40 gram på 5 min.
Brukte 14 gram klar urt 10 min før avsluttet koking.
Kokte ned til ca. 55 liter. Satt igjen med ca 53 liter på gjæringskar, målte OG 1047.
Gjæret med 50 gram Saflager w-34/70. Satt på gjæring i fryser (med liten frostvakt som varmekilde) med STC-1000 regulator satt til 12 grader (giver inntil gjæringskar på utsiden og isolert).
Så får vi se.
Jeg må se på formler mv hva dette tilsvarer i utbytte (kan ikke dette ennå...), samt å sjekke om OG virker fornuftig...
Kjempeartig erfaring. Tror en Bayer blir neste prosjekt (plass til to dunker til i fryseren...).
Kommentarer/innspill/tips mottas gjerne.
Startet kl 16, ferdig vasket kl 24.00. Med alt arbeidet er jeg glad at jeg valgte 50 literen... men det går sikkert litt raskere neste gang.
Det ble satset på en "klassisk" Lager.
10 kg Pilsner malt, 2 kg Pale Ale. Startet med 58 liter. Mesket på 10min/57grader, 10min/63grader, 60min/67grader, 10min/78grader.
Skylte opp til et volum 60 liter. Kokte så i 90 min.
Perle humle pellets (Alfasyre 9,4%), 50 gram på 90 min, 40 gram på 5 min.
Brukte 14 gram klar urt 10 min før avsluttet koking.
Kokte ned til ca. 55 liter. Satt igjen med ca 53 liter på gjæringskar, målte OG 1047.
Gjæret med 50 gram Saflager w-34/70. Satt på gjæring i fryser (med liten frostvakt som varmekilde) med STC-1000 regulator satt til 12 grader (giver inntil gjæringskar på utsiden og isolert).
Så får vi se.
Jeg må se på formler mv hva dette tilsvarer i utbytte (kan ikke dette ennå...), samt å sjekke om OG virker fornuftig...
Kjempeartig erfaring. Tror en Bayer blir neste prosjekt (plass til to dunker til i fryseren...).
Kommentarer/innspill/tips mottas gjerne.