Coldcrashe IPA

Hei godtfolk!
Jeg har et kar med IPA stående i gjæringsskapet, det har stått på 18-20 grader stabilt i litt over to uker.
Før jeg flasker ønsker jeg å coldcrashe da jeg ikke har brukt humlepose verken under koking eller tørrhumling etter en uke på gjæringskar.
Har lest meg opp til å skjønne at gradevis temp regulering er det beste, men er i tvil hvor fort, hvor lenge og hvilken temp som er optimalt. Jeg har et kjøleskap med STC-1000.
Går det greit å sette ned tempen til 2 grader og la den stå i 24 timer?
 
Eg bruker å ta det ned til ca 2 grader over ca 3 dager. Om det er noke forskjell å gå rett ned veit eg ikkje

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
ja, f.eks fire dager med tørrhumling == f.eks to dager på gjæring, og to dager cold crash.
 
Brewdog erfarer at de får mest utbytte av tørrhumling på 14C. Selv så tørrhumler jeg etter stormgjæring på valgte gjæringstemperatur, 18 til 19 ish. Etter 14 dager flyttes øllet til tappested, og "Coldcrasher" i temperaturen som måtte være i uthuset i 24 timer. Sikkert ikke ideelt, men det gjenspeiler mine nåværende muligheter og øllet blir klart og godt. Ser heller ikke problemet med å dra tempen rett ned. Det er jo ferdig.
 
Mye er gjort etter 48t i romperatur som jeg leser en del av data under. Det er en hel del andre komponenter som spiller inn som hel blomst, pellets, sirkulasjon, temperatur, humletype, humlemengde, hvilke aromastoffer gjær tar med seg inn i ferdige flasker/tanker osv osv. Mitt poeng over med å betvile en katagorisk avvisning av at f.eks 48t i romtemp + to dager som cold crash gir bare dritt står. Ting er ikke så enkelt.

Kilder for videre lesning:
http://ir.library.oregonstate.edu/xmlui/bitstream/handle/1957/34093/Wolfe_thesis.pdf
http://hopsteiner.com/wp-content/uploads/2016/03/3_Dry-Hopping-A-Study-of-Various-Parameters.pdf
http://scottjanish.com/examination-...s-for-achieving-maximum-hop-aroma-and-flavor/
http://brulosophy.com/2016/01/18/dry-hop-temperature-warm-vs-cool-exbeeriment-results/
 
Joda. Mye er gjort etter 24t faktisk, mtp hvor mye oljer som er ekstrahert i ølet. Men det man opplever aromasessig samsvarer ikke med de tallene. Iallefall hvis man lukter på ølet der og da. Det var litt raskt å skrive at man får "shit"..
 
Tilbake
Topp