Hei godtfolk!
Jeg har et kar med IPA stående i gjæringsskapet, det har stått på 18-20 grader stabilt i litt over to uker.
Før jeg flasker ønsker jeg å coldcrashe da jeg ikke har brukt humlepose verken under koking eller tørrhumling etter en uke på gjæringskar.
Har lest meg opp til å skjønne at gradevis temp regulering er det beste, men er i tvil hvor fort, hvor lenge og hvilken temp som er optimalt. Jeg har et kjøleskap med STC-1000.
Går det greit å sette ned tempen til 2 grader og la den stå i 24 timer?
Jeg har et kar med IPA stående i gjæringsskapet, det har stått på 18-20 grader stabilt i litt over to uker.
Før jeg flasker ønsker jeg å coldcrashe da jeg ikke har brukt humlepose verken under koking eller tørrhumling etter en uke på gjæringskar.
Har lest meg opp til å skjønne at gradevis temp regulering er det beste, men er i tvil hvor fort, hvor lenge og hvilken temp som er optimalt. Jeg har et kjøleskap med STC-1000.
Går det greit å sette ned tempen til 2 grader og la den stå i 24 timer?