Skal tappe over 6 kar med øl over til fat i helgen. Problemet er at jeg bare har kjøleplass til 3 av gjæringskarene i kjøleskap for å coldcrashe. Er det mulig å tappe over ølet fra de resterende gjæringskarene (17grader) til fat og coldcrashe på fatene før jeg karbonerer?
Ideen med CC er vel å bunnfelle så mye humle og gjær som mulig FØR du tapper. Jeg tapper med hevert fra gjæringskar til fat og cold crasher kanskje annenhver gang. Ser egentlig mest forskjell på de første par glassene. Det vil jo bunnfelle når fatet står kaldt under karbonering uansett, ihvertfall hvis du karbonerer med serveringstrykk over en liten uke.
Er det mye humle kan du risikere at du tetter utventilen.
Som han godeste Erlend Meyer sier så bør du CCe på dunk. Med mindre du er i ei tidsklemme så er det ikke noe stress å la ølene stå lenger og flytte til CC når dette området blir ledig.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.