Co2 i øl

Jeg er litt forvirret når det kommer til co2 nivå på ferdig gjæret øl. Hvis jeg gjærer en maibock f.eks på 9 grader i 14 dager og har en diacylrest på 13,5 grader i 2 dager, hvilken grade skal jeg anslå co2 nivå av ølet ut fra da? Og hvorfor? Jeg karbonerer ølet mitt naturlig på flasker og dt er derfor jeg spør ;-)

På forhånd takk :-D
 
Gå ut fra den høyeste temperaturen. Jo høyere temperatur, jo mindre co2 igjenn i ølet .
 
Og da har jeg et nytt et igjen :) hehe.. Jeg tok ut dunken fra gjærings "kammeret" mitt som holdt konstant 19,2 grader og skulle egentlig tappe denne på flasker i dag men fikk ikke tid. Det er 7 grader i garasjen. Skal jeg gå ut fra co2 nivå pr 19 grader da? :)
 
19 grader for å være sikker på at det ikke blir overkarbonertr, men det er neppe stor forskjell, og du kan bruke dataene som erfaringssak til senere.
 
Tilbake
Topp