Flere malttyper behøver ikke meskes, typisk cara/crystal og sjokolade, svartmalt, rista bygg m.fl. Her har produsenten foretatt "mesking", og stivelsen er allerede omdannet til sukker. Disse malttypene innholder dermed ikke egne enzymer lengre. Sukkeret kan trekkes ut ved hjelp av varmt vann, og jeg gjør det i mesketanken sammen med alt det andre kornet. Om det er noen fordel å gjøre det, kontra å trekke det ut i en egen kjele vet jeg ikke. Jeg gjør det av bekvemmelighetshensyn... Eneste måtte være om jeg ville brygge et sterkt øl, og ikke hadde nok plass i mesketanken.
Skjønner ikke hvordan de kan tilsette sjokolademalt til kokekjelen. De må da for det første ha den i en pose, og så må de "skylle" med vørter og ikke med vann?? Merkelig! Kanskje det er kun fargen de var ute etter? En annen ting er at om du vil ha farge, men ikke bitterheten fra f.eks svartmalt så kan du male den og strø den på toppen av mesken mot slutten av skyllingen. Evt på siste skylling om du er en "batchsparger"