Ønsker å gå over til motstrømskjøler. Må da bytte ut pumpa i bryggeriene fra netthandelen til en pumpe som tåler kokende vørter. Noen som har gjort dette og kan linke til en pumpe som passer der dagens pumpe står?
Ønsker å gå over til motstrømskjøler. Må da bytte ut pumpa i bryggeriene fra netthandelen til en pumpe som tåler kokende vørter. Noen som har gjort dette og kan linke til en pumpe som passer der dagens pumpe står?
Pumpen som står i bryggeren tåler 100 grader. Du kan selv se det ved å lese spec. på selve pumpen. Men den skal ikke kjøre når selve vørteren koker (pga. kavitasjon). Ingen bryggepumper bør kjøre når vørter koker. Så den er helt fin å bruke til en motstrømskjøler.
Pumpen som står i bryggeren tåler 100 grader. Du kan selv se det ved å lese spec. på selve pumpen. Men den skal ikke kjøre når selve vørteren koker (pga. kavitasjon). Ingen bryggepumper bør kjøre når vørter koker. Så den er helt fin å bruke til en motstrømskjøler.
@Helbra Så når man anbefaler å kjøre vørteren gjennom motstrømskjøleren for desinfisering, så stopper man koken i noen minutter først? Eller hvordan gjør man det?
@Helbra Så når man anbefaler å kjøre vørteren gjennom motstrømskjøleren for desinfisering, så stopper man koken i noen minutter først? Eller hvordan gjør man det?
Det er en måte å gjøre det på ja. Merk at termisk desinfeksjon skjer ved hjelp av vann/veske som holder høy temperatur (over 75°C). Så man trenger ikke ha kokende vann/vørter.
Pumpa i Brewtools maskiner tåler 110C og kontinuerlig sirkulering av kokende vørter. Godt fornøyd med denne. Du flytter da pumpa ut av kjelen, og sikkert lurt med to ventiler på hver side av pumpa slik at du evt. kan ta den ut om pellets skulle kile hodet.
Det er en måte å gjøre det på ja. Merk at termisk desinfeksjon skjer ved hjelp av vann/veske som holder høy temperatur (over 75°C). Så man trenger ikke ha kokende vann/vørter.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.