Hei!
Jeg er helt "grønn" når det gjelder brygging, men har vurdert i flere år å starte. Har sett filmer på youtube og lest på forumet her, så jeg er godt inneforstått med bryggeprossesn. Jeg bor for tiden i leilighet i Oslo med min samboer. Det er derfor viktig at bryggeprosessen er minst mulig rotete, jeg vurderer sterkt å satse på en Speidel Braumaster. Jeg har noen bekymringer jeg gjærene skulle hatt svar på.
1. Planen er å kjøpe hetta til speidelen slik at jeg kan koble på et avtreksrør å legge dette ut av vinduet, med dette håper jeg å unngå damp og for mye lukt i leiligheten. Er dette en god løsning på problemet?
2. Gjæring, oppstår det mye lukt i denne delen av bryggeprosessen? Har sett for meg å gjøre dette på gjesterommet.
3. Når man skal ha brygget på flasker og tilsetter sukker for karbonering, er det fare for at flaskene kan eksplodere/at korkene "popper" av? Flaskene vil lagres på gjestrommet og jeg er ikke interessert i å komme hjem til ødelagt parkett
4. Lagring av råvarer. Hvordan er det best å lagre de forskjellige råvaretypene? Spesielt kornet da dette tar noe mer plass?
På forhond takk
Mathias
Jeg er helt "grønn" når det gjelder brygging, men har vurdert i flere år å starte. Har sett filmer på youtube og lest på forumet her, så jeg er godt inneforstått med bryggeprossesn. Jeg bor for tiden i leilighet i Oslo med min samboer. Det er derfor viktig at bryggeprosessen er minst mulig rotete, jeg vurderer sterkt å satse på en Speidel Braumaster. Jeg har noen bekymringer jeg gjærene skulle hatt svar på.
1. Planen er å kjøpe hetta til speidelen slik at jeg kan koble på et avtreksrør å legge dette ut av vinduet, med dette håper jeg å unngå damp og for mye lukt i leiligheten. Er dette en god løsning på problemet?
2. Gjæring, oppstår det mye lukt i denne delen av bryggeprosessen? Har sett for meg å gjøre dette på gjesterommet.
3. Når man skal ha brygget på flasker og tilsetter sukker for karbonering, er det fare for at flaskene kan eksplodere/at korkene "popper" av? Flaskene vil lagres på gjestrommet og jeg er ikke interessert i å komme hjem til ødelagt parkett
4. Lagring av råvarer. Hvordan er det best å lagre de forskjellige råvaretypene? Spesielt kornet da dette tar noe mer plass?
På forhond takk
Mathias