Jeg har drevet flere restauranter og utesteder tidligere, og for å servere alkohol må man først sørge for å bestå Etablererprøven og Skjenkeprøven ved ditt lokale skjenkekontor, deretter må man søke om bevilling på det lokalet det gjeder, det kan være inntil 12 ukers behandlingstid. For å kunne brygge ølet i tillegg krever det egne godkjenninger av mattilsynet som må godkjenne lokalene som egnet for næringsmiddelproduksjon, at man har riktige rutiner ift hygiene og unifor osv... Regner også med at kemneren har noe han skulle ha sagt da han gjerne vil ha 16 kr pr liter øl under 4,7 %ABV og 22 kr pr liter øl over 4,7 % ABV. Dersom man tenker profitt på dette kan jeg for ordens skyld nevne at det skl godt gjøres å brygge billigere enn det du kan kjøpe fra masseprodusentene(snakker da ikke om håndverksbryggeriene, men de enda større), men man kan gjerne ta en høyere pris for produktet....