Jeg har noe kvernet malt som må brukes, så nærmer det seg bryggedag igjen.
Så jeg lurer på hvilken retning jeg skal ta. Enten så brygger jeg dette med inspirasjon fra Halvor India Brown Ale, og bruker samme humleprofil og safale us-05, ELLER så brygger jeg den under (beersmith) profilen Belgian Specialty Ale og gir den bitterhet på 33.7, samt gjærer den med WLP510 som jeg har for hånd. Tenker da at jeg skulle hive oppi 3-4g/liter med sitrusskall dersom belgisk gjær.
Noen tanker om de to mulighetene?
OG: 1.071
FG: 1.014
Farve (beregnet): 60 EBC
Beregnet bitter: 33.7 IBU (Ved humling etter Halvor IBA: 80.9 (Tinseth. Vet ikke om dette er riktig mtp. at Gahr bruker Greg Noonans)
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum: 25 l
3000g Pale Malt, Maris Otter
400g Chocolate EBC 1000
1000g Pilsner
1000g Wheat
1000g Havregryn
1000g Munic Malt
500g Crystal EBC 120
500g Melassesukker (evt. muscovado/demara-->må på butikken)
Humleprofil dersom IBA versjon: som IBA
Humleprofil "Belgisk stil" (nå har jeg jo bare amerikanske humler liggende, så det blir ikke typeriktig uansett hva jeg gjør).
35g Amarillo Gold 60 min
10g Amarillo Gold 45 min
10g Cascade 30 min
10g Cascade 5 min
60g Cascade 0 min
Da jeg snart skal brygge en autentisk Halvor IBA, så er jeg mer lysten på å gå for alternativ 2, men jeg aner jo ikke hvordan smaksprofilen på dette brygget vil bli.
Så jeg lurer på hvilken retning jeg skal ta. Enten så brygger jeg dette med inspirasjon fra Halvor India Brown Ale, og bruker samme humleprofil og safale us-05, ELLER så brygger jeg den under (beersmith) profilen Belgian Specialty Ale og gir den bitterhet på 33.7, samt gjærer den med WLP510 som jeg har for hånd. Tenker da at jeg skulle hive oppi 3-4g/liter med sitrusskall dersom belgisk gjær.
Noen tanker om de to mulighetene?
OG: 1.071
FG: 1.014
Farve (beregnet): 60 EBC
Beregnet bitter: 33.7 IBU (Ved humling etter Halvor IBA: 80.9 (Tinseth. Vet ikke om dette er riktig mtp. at Gahr bruker Greg Noonans)
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum: 25 l
3000g Pale Malt, Maris Otter
400g Chocolate EBC 1000
1000g Pilsner
1000g Wheat
1000g Havregryn
1000g Munic Malt
500g Crystal EBC 120
500g Melassesukker (evt. muscovado/demara-->må på butikken)
Humleprofil dersom IBA versjon: som IBA
Humleprofil "Belgisk stil" (nå har jeg jo bare amerikanske humler liggende, så det blir ikke typeriktig uansett hva jeg gjør).
35g Amarillo Gold 60 min
10g Amarillo Gold 45 min
10g Cascade 30 min
10g Cascade 5 min
60g Cascade 0 min
Da jeg snart skal brygge en autentisk Halvor IBA, så er jeg mer lysten på å gå for alternativ 2, men jeg aner jo ikke hvordan smaksprofilen på dette brygget vil bli.