Takk for linken Eduard! Morsom den, tror egentlig den startet som en spøk (trolig en overvintra fra jappetida eller sønnen). Har vanskelig for å ta den seriøst, men uansett viser den mange skjær i sjøen på veien til Hyllemeter-Nirvana.
- Produksjon i eller i nær tilknytning til bolig er det ingen hindringer for, næringmiddelforskriftene skal følges. Har forøvrig arbeidet med næringsmiddelproduksjon som elektro tekniker i nesten 10 år og kjenner godt til fysiske krav som settes til både lokaler og håndtering av matvarer og produksjon av næringsmidler. Distribusjon og salg står det verre til med :klovn:.
- Ølproduksjon kan også deles inn i utvikling og produksjon, som har ulik beskattning, alkoholloven regulerer beskatning av det ferdige ølet.
- Sterkøl kan som du nevner kun selges på Vinmonopolet og derved snevres markedet betydelig inn for denne type øl. Kjeder er uaktuelt for denne type produksjon/volum med hht. til leveringsdyktighet ol.
Dermed står en igjen med en håndfull landhandlerier og serveringssteder, altså ingen direkte vei til en pengemaskin. Look to Denmark tenker jeg, og tenker på den formidable utviklinga micro- og pubbryggeriene har hatt her. Kanskje litt overetablering, men det reglerer markedet selv raskt.
Som alt annet av ting og tang vi omgir oss med, så startet alt i det små og er en måteholden og villig til å stå på er det meste mulig. Har en venn som startet produksjon av høytalere sent på 80-tallet (Patos) og idag millionbedrift, 1 ansatt foruten gründeren selv. I skarp konkurranse med resten av verden satset han på kvalitet og meget god lyd for en fornuftig penge.