Hei!
Søkt og søkt, men akkurat denne problemstillingen finner jeg ikke noe svar på.
Jeg skal brygge en Belgisk Trippel imorgen (torsdag), og har en starter stående på magnetrøreren nå. Den har stått fra 13.00 onsdag.
Den er totalt på 3 liter og batchen den skal brukes i er 24 liter. Slik jeg har forstått det er det ikke noe særlig å ha en starter oppi batchen uten å dekantere den først når den er såpass stor. I tillegg mener jeg å ha lest at det vil være en ekstra infeksjonsfare å ikke ha oppi gjæren etter endt brygging, men vente med dette!? Det er jo alternativet hvis jeg skal få dekantert starteren.
"Problemet" er at jeg har så jækla lyst til å brygge, og det er for mye fremover som skjer til at jeg rekker å brygge i nærmeste fremtid etter imorgen! :skitbra: Derfor må det gjøres imorgen
Alternativene er da:
1. Ikke dekantere starteren, og ha 3 liter oppi batchen
2. Dekantere starteren fra imorgen kveld (torsdag), og ha dette oppi gjæringskaret på fredag. Da må jo vørteren stå over natten uten gjær.
Så av to onder, hva burde man velge? OG er 1.066 etter kok, og det skal tilsettes sukker etter 4 dager hvis det er av betydning!
Trevland
Søkt og søkt, men akkurat denne problemstillingen finner jeg ikke noe svar på.
Jeg skal brygge en Belgisk Trippel imorgen (torsdag), og har en starter stående på magnetrøreren nå. Den har stått fra 13.00 onsdag.
Den er totalt på 3 liter og batchen den skal brukes i er 24 liter. Slik jeg har forstått det er det ikke noe særlig å ha en starter oppi batchen uten å dekantere den først når den er såpass stor. I tillegg mener jeg å ha lest at det vil være en ekstra infeksjonsfare å ikke ha oppi gjæren etter endt brygging, men vente med dette!? Det er jo alternativet hvis jeg skal få dekantert starteren.
"Problemet" er at jeg har så jækla lyst til å brygge, og det er for mye fremover som skjer til at jeg rekker å brygge i nærmeste fremtid etter imorgen! :skitbra: Derfor må det gjøres imorgen
Alternativene er da:
1. Ikke dekantere starteren, og ha 3 liter oppi batchen
2. Dekantere starteren fra imorgen kveld (torsdag), og ha dette oppi gjæringskaret på fredag. Da må jo vørteren stå over natten uten gjær.
Så av to onder, hva burde man velge? OG er 1.066 etter kok, og det skal tilsettes sukker etter 4 dager hvis det er av betydning!
Trevland