Torskarr skrev:
Så du mesket videre, vannjustert, samme temp og godt knust malt?
Dvs forskjellen lå ikke i temp men i tid og vannjustering, ikke sant?
Hva ble bedre synes du? Og kan du si hva slags vannjustering du gjorde?
Måtte sjekke både valgresultater og BrewMate før jeg kunne svare
Meskingen er vel mer eller mindre gjennomført etter 60 minutter. Jeg slang oppi pulverisert Roasted Barley og CaCo2 (natron) før skyling. Spesialmalt trenger ikke meskes, siden stivelsen allerede er konvertert til sukker i maltingsprosessen. Skyllingen vasker ut både sukker, smak og farge.
Valgte denne metoden fordi jeg har sett det et eller annet sted, kanskje i Brewing Classic Styles (?). Jamil Z nevner iallefall et sted at hans Dry Stout er avhengig av finmalt spesialmalt for å funke.
Forbedring er vanskelig å pinpointe, har bare brygget oppskriften én gang. Men den er god!
I forhold til andre tilsvarende oppskrifter virker detsom den ikke trenger like lang tid før den mykner / modnes. Rett og slett rundere i smaken og bedre balansert.
Oppskrift:
Tørr stout (Dry Stout)
Original Gravity (OG): 1.049 (°P): 12.1
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol (ABV): 4.83 %
Colour (SRM): 34.9 (EBC): 68.7
Bitterness (IBU): 44.6 (Average)
55.7% Maris Otter Malt
12.66% Flaked Barley
11.81% Pilsner
8.44% Black Roasted Barley
6.33% Cane Sugar
4.22% Wheat Malt
0.84% Black Malt
2.3 g/L Challenger (6% Alpha) @ 75 Minutes (First Wort)
0.5 g/L CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 120 Minutes (Mash)
0.1 g/L Licorice Root @ 0 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 65°C for 120 Minutes. Boil for 75 Minutes
Fermented at 18°C with Safeale S-04