Hei,
Lagde en IPA med 16 grader temp i vørter og 16 grader temp i fryseboks når gjæren ble pitchet
Til min "forskrekkelse" ser jeg at jeg hadde glemt å stille inn UT'en min på 16 grader, den stod på 19,2 til 19,7 som var forrige batch sin instilling.
Nå er stormgjæringen i gang og jeg lurer på hva som er konsekvensen av at batchen har fått stige fra 16 grader som var pitch til 19,5 ca på to dager, er ølet blitt påvirket av dette montro?
Er jo innafor i temperatur,men en økning på 3 grader på 48 timer er jeg ikke helt fornøyd med ..
Lagde en IPA med 16 grader temp i vørter og 16 grader temp i fryseboks når gjæren ble pitchet
Til min "forskrekkelse" ser jeg at jeg hadde glemt å stille inn UT'en min på 16 grader, den stod på 19,2 til 19,7 som var forrige batch sin instilling.
Nå er stormgjæringen i gang og jeg lurer på hva som er konsekvensen av at batchen har fått stige fra 16 grader som var pitch til 19,5 ca på to dager, er ølet blitt påvirket av dette montro?
Er jo innafor i temperatur,men en økning på 3 grader på 48 timer er jeg ikke helt fornøyd med ..