nanoTAPP
Administrator
Greetings.. 
Et lite nysgjerrig spørsmål....
Jeg holder på en en godis av øl for meg, en Brooklyn Brewery Lager klone etter oppskrift fra Brewer'sFriend BYO (skalert ned til 23 l) og Løkka Lager oppskrift.
Alt er fulgt og tilsynelatende ser det ok ut, og det er 3 dager igjen til tapping på fat (7 dager inn i siste tørrhumling).
Men det jeg oppdaget i dag er noe jeg stusset over da jeg skulle sjekke SG/FG og har ikke sett før. Jeg har en Speidel 30 liter dunke og tappet først ut litt for å bli kvitt bunnfall m.m. i glassrøret til oechslevekten min.
Så fikk jeg nogenlunde klar væske og lot den stå til romtemperatur be oppnådd.
Det var masse små bobler som kommer opp, akkurat slik du ser etter karbonering/kullsyre. Jeg trodde først det var fordi det kom bobler under fylling av røret, men den har stått over en time og fortsatt bobler det små bobler.
Er det "normalt", eller er det gjærresten som fortsatt lever? noen tips/erfaringer som gjør meg klokere..
Den har stått nå i drøye 3 uker, oppskrift fulgt med temperatur osv...
@nanotapp
Et lite nysgjerrig spørsmål....
Jeg holder på en en godis av øl for meg, en Brooklyn Brewery Lager klone etter oppskrift fra Brewer'sFriend BYO (skalert ned til 23 l) og Løkka Lager oppskrift.
Alt er fulgt og tilsynelatende ser det ok ut, og det er 3 dager igjen til tapping på fat (7 dager inn i siste tørrhumling).
Men det jeg oppdaget i dag er noe jeg stusset over da jeg skulle sjekke SG/FG og har ikke sett før. Jeg har en Speidel 30 liter dunke og tappet først ut litt for å bli kvitt bunnfall m.m. i glassrøret til oechslevekten min.
Så fikk jeg nogenlunde klar væske og lot den stå til romtemperatur be oppnådd.
Det var masse små bobler som kommer opp, akkurat slik du ser etter karbonering/kullsyre. Jeg trodde først det var fordi det kom bobler under fylling av røret, men den har stått over en time og fortsatt bobler det små bobler.
Er det "normalt", eller er det gjærresten som fortsatt lever? noen tips/erfaringer som gjør meg klokere..
Den har stått nå i drøye 3 uker, oppskrift fulgt med temperatur osv...
@nanotapp