Gahr
Norbrygg-medlem
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: HonningGranat
OG: 1,063
FG: 1,007
Farve (beregnet): 7,2 EBC
Beregnet bitter: 20,2 IBU, med formel - Velg -.
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum: 19 l
Malt & sukker
2200 gram 44 % Global Pilsner Malt 3,9 EBC
2200 gram 44 % Global Hvete Malt 3,9 EBC
300 gram 6 % Lynghonning 2,0 EBC
200 gram 4 % Demerara 3,9 EBC
100 gram 2 % Farin 0 EBC
2100 gram Ganateple, renset (48 dager sekundærkar)
900 gram Tyttebær (48 dager sekundærkar)
Vann
13 l til innmesking
Meskeskjema
90 min 65 °C
Humle
30 gram Hallertauer Hersbrucker Hel 3,0 %-alfa 60 min
10 gram Northern Brewer Pellet 10,5 %-alfa 60 min
Krydder og andre tilsetninger
30 gram Koriander, malt koketid 5 min
17 gram Appelsinskall koketid 5 min
5 gram Irish Moss koketid 10 min
2 gram Wyeast Nutrient koketid 5 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Spontan
Kommentar til gjær: Vørter startet å gjære av seg selv i påvente av ny gjær.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 35 dager ved 19 - 22 grader
Modning/sekundærgjæring 42 dager ved 10/20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 19.06.2010
Tappedato: 6.09.2010
Kommentar: Dette skulle i utgangspungtet være en wit, men da starteren så slapp ut, bestilte jeg heller nytt gjær. Før det nye gjæret hadde kommet og noen dager etter, så jeg antydning til gjæringsaktivitet. Jeg brygget så og si ute, så kanskje det er infeksjon fra sommerværet. Det luktet kraftig urin under gjæring, men jeg lot det stå. Med tanke på Bjorleik tilsatte jeg honning og etterhvert granateple og tyttebær. Nye ideer kom til meg under veis, så etter så mange uker med eksprimentering bestemte jeg meg for å delta okke som. Dette er mitt første fruktøl, og første gang jeg benytter honning så mye av bryggingen har vært som et skudd i blinde.
Når det gjelder ølet så smaker det veldig lite øl, honningen er dominerende tror jeg, og bitterheten noe lav. Jeg hadde ingen forventninger til resultetet, jeg bare håpet det skulle bli godt og i det heletatt drikkbart.
Så oppsumeringen er: Det var et morsomt ekspriment som har vært veldig lærerikt. Utover det må jeg si det blir spennende med konkuranse. Måtte den beste vinne
[/tt]
Navn på brygget: HonningGranat
OG: 1,063
FG: 1,007
Farve (beregnet): 7,2 EBC
Beregnet bitter: 20,2 IBU, med formel - Velg -.
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum: 19 l
Malt & sukker
2200 gram 44 % Global Pilsner Malt 3,9 EBC
2200 gram 44 % Global Hvete Malt 3,9 EBC
300 gram 6 % Lynghonning 2,0 EBC
200 gram 4 % Demerara 3,9 EBC
100 gram 2 % Farin 0 EBC
2100 gram Ganateple, renset (48 dager sekundærkar)
900 gram Tyttebær (48 dager sekundærkar)
Vann
13 l til innmesking
Meskeskjema
90 min 65 °C
Humle
30 gram Hallertauer Hersbrucker Hel 3,0 %-alfa 60 min
10 gram Northern Brewer Pellet 10,5 %-alfa 60 min
Krydder og andre tilsetninger
30 gram Koriander, malt koketid 5 min
17 gram Appelsinskall koketid 5 min
5 gram Irish Moss koketid 10 min
2 gram Wyeast Nutrient koketid 5 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Spontan
Kommentar til gjær: Vørter startet å gjære av seg selv i påvente av ny gjær.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 35 dager ved 19 - 22 grader
Modning/sekundærgjæring 42 dager ved 10/20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 19.06.2010
Tappedato: 6.09.2010
Kommentar: Dette skulle i utgangspungtet være en wit, men da starteren så slapp ut, bestilte jeg heller nytt gjær. Før det nye gjæret hadde kommet og noen dager etter, så jeg antydning til gjæringsaktivitet. Jeg brygget så og si ute, så kanskje det er infeksjon fra sommerværet. Det luktet kraftig urin under gjæring, men jeg lot det stå. Med tanke på Bjorleik tilsatte jeg honning og etterhvert granateple og tyttebær. Nye ideer kom til meg under veis, så etter så mange uker med eksprimentering bestemte jeg meg for å delta okke som. Dette er mitt første fruktøl, og første gang jeg benytter honning så mye av bryggingen har vært som et skudd i blinde.
Når det gjelder ølet så smaker det veldig lite øl, honningen er dominerende tror jeg, og bitterheten noe lav. Jeg hadde ingen forventninger til resultetet, jeg bare håpet det skulle bli godt og i det heletatt drikkbart.
Så oppsumeringen er: Det var et morsomt ekspriment som har vært veldig lærerikt. Utover det må jeg si det blir spennende med konkuranse. Måtte den beste vinne