[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bringebærporter
OG: 1052
FG: 1015
Farve (beregnet): 43 EBC
Beregnet bitter: 26 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum: 40 l
Malt & sukker
1800 gram 19,6 % Pale liquid extract 12 EBC
4000 gram 43,5 % Pale Malt 5,6 EBC
1000 gram 10,9 % Crystal Malt 150 EBC
700 gram 7,6 % Amber Malt 137,5 EBC
500 gram 5,4 % Flaked Barley 3,3 EBC
1000 gram 10,8 % Oats, 0,5 kg malted, 0,5 kg flaked 4,4 EBC
100 gram 1,1 % Carafa spesial 1200 EBC
100 gram 1,1 % Chocolate Malt 1200 EBC
Vann
20 l til innmesking
40 l til skylling
Meskeskjema
75 min 66 °C
Humle
20 gram Cascade Hel 7,6 %-alfa 60 min
60 gram Fuggles Hel 4,9 %-alfa 60 min
40 gram Fuggles Hel 4,9 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
5000 gram Bringebær, tilsatt etter ca. 1 ukes gjæring
gram Kardemomme, frø fra 4 belger, tilsatt etter ca. 2 uker, tappet om igjen ca. 1 uke senere. Tilsatte litt ekstra kardemomme trukket ut i sprit før tapping på flaske.
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP005 British Ale Yeast Flytende 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 7 dager ved 20 grader
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 20.05.2010
Tappedato: 25.07.2010
Kommentar: Bringebærporter med kardemomme. Ønsket å lage en porter med ikke for mye bringebærsmak. Fant et tips i Radical brewing om at kardemomme skulle passe bra sammen med bringebær så det ble også tilsatt. Ble litt lite kardemomme så tilsatt ekstra kardemomme trukket ut med sprit før tapping på flaske. OG er uten sukkerbidrag fra bringebærene. Både malt og bringebær kommer fra VOSS.[/tt]
Navn på brygget: Bringebærporter
OG: 1052
FG: 1015
Farve (beregnet): 43 EBC
Beregnet bitter: 26 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum: 40 l
Malt & sukker
1800 gram 19,6 % Pale liquid extract 12 EBC
4000 gram 43,5 % Pale Malt 5,6 EBC
1000 gram 10,9 % Crystal Malt 150 EBC
700 gram 7,6 % Amber Malt 137,5 EBC
500 gram 5,4 % Flaked Barley 3,3 EBC
1000 gram 10,8 % Oats, 0,5 kg malted, 0,5 kg flaked 4,4 EBC
100 gram 1,1 % Carafa spesial 1200 EBC
100 gram 1,1 % Chocolate Malt 1200 EBC
Vann
20 l til innmesking
40 l til skylling
Meskeskjema
75 min 66 °C
Humle
20 gram Cascade Hel 7,6 %-alfa 60 min
60 gram Fuggles Hel 4,9 %-alfa 60 min
40 gram Fuggles Hel 4,9 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
5000 gram Bringebær, tilsatt etter ca. 1 ukes gjæring
gram Kardemomme, frø fra 4 belger, tilsatt etter ca. 2 uker, tappet om igjen ca. 1 uke senere. Tilsatte litt ekstra kardemomme trukket ut i sprit før tapping på flaske.
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP005 British Ale Yeast Flytende 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 7 dager ved 20 grader
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 20 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 20.05.2010
Tappedato: 25.07.2010
Kommentar: Bringebærporter med kardemomme. Ønsket å lage en porter med ikke for mye bringebærsmak. Fant et tips i Radical brewing om at kardemomme skulle passe bra sammen med bringebær så det ble også tilsatt. Ble litt lite kardemomme så tilsatt ekstra kardemomme trukket ut med sprit før tapping på flaske. OG er uten sukkerbidrag fra bringebærene. Både malt og bringebær kommer fra VOSS.[/tt]