Henning SN
Dommer
Hei!
Jeg har et spørsmål angående en weissbier batch jeg nå har til karbonering på flasker. Dette er et allgrain sett fra ølbrygging.no og har nå stått på flasker i en uke ved ca 21 grader. Jeg tok en smakstest og det viste seg at dette ølet hadde veldig bitter ettersmak! Aromaen og utseendet var slik den skulle være, men bitterheten var langt utenfor hva en weissbier skal være!
Jeg brygger på en BB30 versjon 2 og gjennomførte bryggingen(2 stegs mesk) etter oppskriften som fulgte med og kokte vørter i 60 min med lokket delvis av(åpning på 2-3 cm). Burde jeg koke vørter med større åpning for å koke bort mer alfasyre?
Hadde forøvrig dårlig utbytte av meskingen som følge av noen nybegynner feil, men vil dette påvirke IBU?
Vil en slik bitterhet reduseres ved lagring eller er den gitt?
Noen som har noen inspill på hva som kan ha gått galt?
Jeg har et spørsmål angående en weissbier batch jeg nå har til karbonering på flasker. Dette er et allgrain sett fra ølbrygging.no og har nå stått på flasker i en uke ved ca 21 grader. Jeg tok en smakstest og det viste seg at dette ølet hadde veldig bitter ettersmak! Aromaen og utseendet var slik den skulle være, men bitterheten var langt utenfor hva en weissbier skal være!
Jeg brygger på en BB30 versjon 2 og gjennomførte bryggingen(2 stegs mesk) etter oppskriften som fulgte med og kokte vørter i 60 min med lokket delvis av(åpning på 2-3 cm). Burde jeg koke vørter med større åpning for å koke bort mer alfasyre?
Hadde forøvrig dårlig utbytte av meskingen som følge av noen nybegynner feil, men vil dette påvirke IBU?
Vil en slik bitterhet reduseres ved lagring eller er den gitt?
Noen som har noen inspill på hva som kan ha gått galt?