Bitter stout med FG på 1006

Vi har brygget 51 liter bitterstout som fikk OG på 42. Skulle etter bryggeloggen hatt 60. Vi tilsatte derfor en kg sukker. Nå her det gjæret ferdig og vi får en FG på 06. Vurderer at det kan bli noe "tørt". Har smaket og synes at det kan være lite sødme, og noe bittert. Har noen noe tips hva vi bør gjøre eller om vi bør gjøre noe i det hele tatt. Hilsen nystartede Lågendalen bryggeriforening
 
siden dere tilsatte 1 kg sukker, vil resultatet bli tørrere enn antatt pga sukkeret gjærer helt ut,og med økt alkoholinnhold synker også FG.
Når øllet er ferdig gjæret er det egentlig fint lite dere kan gjøre med det.
 
Hei.

Du bør nok prøve og finne ut hvorfor OG ikke blei som planlagt. Det kan tenkes at en eller annen sort brunt sukker kan gi litt ekstra "piff" på en imperial stout, men for denne ølsorten er det som oftest ikke ønskelig å oppnå lavest mulig FG. Som magne1972 sier, sukker gjærer bedre ut enn malt, og vil gjøre ølet tørrere. Nå skal det sies at det er en stor forskjell på "irsk" stout (som skal være tørr, men med lav OG) og "imperial" stout, men utifra planlagt OG antar jeg du ønsket den siste. I medlemsseksjonen har Gahr forøvrig en glimrende artikkel om stout i alle sine variasjoner.

Hilsen,
Anders
 
Tilbake
Topp