FrodeSy
Norbrygg-medlem
Jeg benytter BIAB, har 20 liters gryte, mesker maks 2 kg malt i mer enn 10 liter vann. Jeg har nok ikke samme utfordringer som mange andre med behov for å beholde mye av skallet med tanke på "sileffekt". Ved at jeg rører godt rundt før gryta blir sett til mesking isolert under pledd, flyter det aller meste av malten fint rundt i gryta. Pr i dag har jeg ikke mølle og synes det ikke er noe trivelig å måtte knuse malt med kjevle. Har gammel kaffikvern som finknuser malten. Det samme gjør stavmikseren sjøl om den kan gi større grovhet dersom jeg er forsiktig ved knusing, men dette kan gi utfordringer ved at mange korn ikke blir knust. Om malten blir finknust vil nok mye følge med over i gryta for kok og senere også over til gjæringskaret . Men hvilke utfordringer kan dette gi? (Har sjølsagt lest andre tråder uten at jeg har fått full forståing for dette med utfordringer. (Eg jo litt treig da og må ha ting inn med teskjei.)
Altså: hvilke problemer kan jeg eventuelt møte dersom malten blir for finknust når jeg bruker BIAB. Beske tanninner? Høyt utbytte? For mye grums (trub?) i bunnen av gjæringskaret? Anna?
På forhånd tusen takk for svar :amen:
Altså: hvilke problemer kan jeg eventuelt møte dersom malten blir for finknust når jeg bruker BIAB. Beske tanninner? Høyt utbytte? For mye grums (trub?) i bunnen av gjæringskaret? Anna?
På forhånd tusen takk for svar :amen: