Beklager om dette er et sett med spørsmål som allerede er besvart mange ganger, men jeg har ikke klart å finne gode svar noen steder.
Jeg til nå brygget bare to øl fra ekstrakt, og begge står fortsatt til gjæring. Likevel har jeg lyst til å bevege meg videre fra ekstrakt. Samtidig har jeg ikke lyst på mer utstyr, og heller ikke lyst til å bruke fryktelig mye penger. Der kommer BIAB inn i bildet.
Så vidt jeg forstår kan jeg meske i kjelen jeg bruker nå vha en meskepose. Men kjelen er på 14 liter, og jeg prøver å holde de ferdige bryggene mine rundt 13 liter. Med ekstrakt har det vært grei skuring å tilføye vann i gjæringsbøtta, men klarer jeg å få ut nok sukker av maltet til at jeg kan tynne ut vørteren? Er det bare å kjøre på med ekstra malt for å få ut mest mulig, og så tynne ut med vann?
Og om det er noen som har lenker til gode beskrivelser av hvordan man går frem ved BIAB-brygging er jeg takknemlig for det.
Jeg til nå brygget bare to øl fra ekstrakt, og begge står fortsatt til gjæring. Likevel har jeg lyst til å bevege meg videre fra ekstrakt. Samtidig har jeg ikke lyst på mer utstyr, og heller ikke lyst til å bruke fryktelig mye penger. Der kommer BIAB inn i bildet.
Så vidt jeg forstår kan jeg meske i kjelen jeg bruker nå vha en meskepose. Men kjelen er på 14 liter, og jeg prøver å holde de ferdige bryggene mine rundt 13 liter. Med ekstrakt har det vært grei skuring å tilføye vann i gjæringsbøtta, men klarer jeg å få ut nok sukker av maltet til at jeg kan tynne ut vørteren? Er det bare å kjøre på med ekstra malt for å få ut mest mulig, og så tynne ut med vann?
Og om det er noen som har lenker til gode beskrivelser av hvordan man går frem ved BIAB-brygging er jeg takknemlig for det.