Eg har vore på Europris og køpt meg belgian wit frå L.K Haaland. Eg trenger litt hjelp før eg setter ølen.
Eg har ikke wit gjær heima. Men har US-05 gjær, kan eg evt bruke dette eller skal eg heller da bruke wit gjæren som følger med pakken?
Eg vurderer å laga ein batch "plain" etter oppskrfta, og ein batch med å tilsette appelsin skall eller evt appelsin kjøtt ( har sitt dette blitt gjort på youtube).
1. Eg lurer først og fremst kva av dei 2 gjærene eg har eg skal bruke.
2. Det eg lurer mest på er korleis eg skal gå fram vist eg skal prøve ein batch med appelsin. - Skal eg bare bruke skall eller bare bruke fruktkjøtt eller begge deler. - Kor mykje skal eg evt bruke på ha på ein 23L batch?
Takker for all hjelp og svar!
Eg har ikke wit gjær heima. Men har US-05 gjær, kan eg evt bruke dette eller skal eg heller da bruke wit gjæren som følger med pakken?
Eg vurderer å laga ein batch "plain" etter oppskrfta, og ein batch med å tilsette appelsin skall eller evt appelsin kjøtt ( har sitt dette blitt gjort på youtube).
1. Eg lurer først og fremst kva av dei 2 gjærene eg har eg skal bruke.
2. Det eg lurer mest på er korleis eg skal gå fram vist eg skal prøve ein batch med appelsin. - Skal eg bare bruke skall eller bare bruke fruktkjøtt eller begge deler. - Kor mykje skal eg evt bruke på ha på ein 23L batch?
Takker for all hjelp og svar!