Jeg fikk NM-gull for denne i 2012. Var egentlig tenkt som juleøl, men ble påmeldt NM som Quadrupel.
OG: 1,090 (systemet mitt har relativt dårlig utbytte ved såpass sterke øl. Potensiell OG: 1,105)
FG: 1,010
IBU: 33 (tinseth)
EBC: 44
Volum: 23 liter ferdig vørter
6800 gram pilsnermalt
1360 gram münchenermalt
450 gram aroma
450 gram caramünchener
450 gram special B
450 gram sukker
230 gram melanoid
230 gram hvetemalt
Infusjonsmesk med 2,5 l/kg malt i 90 minutter ved 66 grader. Batch sparge med 13 liter vann, 78 grader.
Koketid: 90 minutter
22 g Magnum 14%, 60 minutter
30 g Hallertauer Hersbrucker 4%, 15 minutter
1 ts Irish Moss, 15 minutter
1 ts gjærnæring, 15 minutter
30 g Hallertauer Hersbrucker 4%, 1 minutt
WLP545 Belgian Strong Ale, starter ihht mr.malty, 14 dager ved 20 grader.
3 mnd lagring, gjerne mer.