Jeg lurer litt på behovet for skylling.
Har en BB60 automatic, altså med kapasitet på 60 liter. Dersom vi kun skal brygge en batch på 25 liter, kan man da gjøre følgende:
Etter kok skal vi sitte igjen med 25 liter. Det betyr 28 liter før kok (10 % avkok). Med f.eks en oppskrift med 6 kg malt, kan vi for å slippe skylling starte med 34 liter vann ved meskestart. Og meske til vi er på riktig OG - selvsagt gitt at det skal kokes ned 10 %?
Eller er det et selvstendig poeng med selve skylleprosessen?
Har en BB60 automatic, altså med kapasitet på 60 liter. Dersom vi kun skal brygge en batch på 25 liter, kan man da gjøre følgende:
Etter kok skal vi sitte igjen med 25 liter. Det betyr 28 liter før kok (10 % avkok). Med f.eks en oppskrift med 6 kg malt, kan vi for å slippe skylling starte med 34 liter vann ved meskestart. Og meske til vi er på riktig OG - selvsagt gitt at det skal kokes ned 10 %?
Eller er det et selvstendig poeng med selve skylleprosessen?