Steffan skrev:
- Lavt trykk og unngå hastverk.
- Øl, slanger beergun og flasker bør være så kaldt som mulig. Kald øl binder CO₂ bedre, og dermed får du mindre skum.
- Prøv å ha en jevn flow, slik at øl ikke blir stående i slangen, den blir fort varmet og vil skumme.
- Ha et par ekstra av den lille sorte pakningen på enden som du helt sikkert kommer til å miste en eller annen gang det passer som dårligst.
Enig, men vil selvsagt tilføye litt.
- Ha "da dash" CO₂ i flasken før du fyller øl.
- Når flasken nærmer seg full trekker du "pistolen" sakte opp, mens du fortsatt tapper.
- La de første flaskene stå en stund, slik at skummet legger seg, før du fyller dem helt opp. Mens dette skjer fyller du selvsagt flere flasker.
- Det blir søl. Sett flaskene i en plaskasse eller tilsvarende.
- Vask og desinfiser "pistolen" skikkelig rett etter bruk.
Jeg har allerde plassert en pakning i bunnen av en flaske og korket......