Hei,
Vi er rimelig nybegynnere innen ølbrygging, og har gått til anskaffelse av en 3 generasjons Beer Brew 30. Foreløpig har det gått greit, men får lavere utbytte en vi hadde håpet på.
Spørsmålet er om prosessen vår er optimal?
Vi varmer opp meskevannet til ca 5 grader høyere enn ønsket mesketemp, og tilsetter malt mens vi rører. Kobler så på pumpa, og lar denne resirkulere kontinuerlig gjennom hele lesningen. Mesker da i 90 min. Har ikke mesket ut på noen av brygga enda.
Så varmer vi opp skyllevann til ca 80 grader, hever meskekaret opp fra BB og skyller forsiktig med litt og litt vann.
Deretter er tut og kjør med kok og nedkjøling.
Hva mener dere? Skal pumpa kjøre kontinuerlig ved mesking, eller får vi høyere utbytte av å la den stå i ro under mesking, og deretter kjøre utmesking på noe høyere temp mens vi resirkulerer?
Vi er rimelig nybegynnere innen ølbrygging, og har gått til anskaffelse av en 3 generasjons Beer Brew 30. Foreløpig har det gått greit, men får lavere utbytte en vi hadde håpet på.
Spørsmålet er om prosessen vår er optimal?
Vi varmer opp meskevannet til ca 5 grader høyere enn ønsket mesketemp, og tilsetter malt mens vi rører. Kobler så på pumpa, og lar denne resirkulere kontinuerlig gjennom hele lesningen. Mesker da i 90 min. Har ikke mesket ut på noen av brygga enda.
Så varmer vi opp skyllevann til ca 80 grader, hever meskekaret opp fra BB og skyller forsiktig med litt og litt vann.
Deretter er tut og kjør med kok og nedkjøling.
Hva mener dere? Skal pumpa kjøre kontinuerlig ved mesking, eller får vi høyere utbytte av å la den stå i ro under mesking, og deretter kjøre utmesking på noe høyere temp mens vi resirkulerer?