Batch #1 Høy OG Høy FG

thomaslm

Norbrygg-medlem
Brygget mine to første all grain for 11 dager siden.
En Brown ale og en Stout.

Jeg målte i dag FG på begge.

Brown ale hadde OG på 1060 og nå FG ( er den ferdig gjæret etter 11 dager?) på 1025, smakte på den etter at jeg hadde målt, smakte godt, men søtt.

Stouten hadde OG på 1050 og FG? på 1012.

Har jeg grunn til å være bekymret?

Bør jeg vente noen dager før jeg flasker?

Er som sagt første gang jeg brygger all grain og venter i spenning på resultatet.
 
Vent like gjerne ett par dager med å flaske, brownen måler du igjen om en uke og oppdaterer oss om nødvendig
 
Får da vente en liten stund til..

Så utrolig klar og fin ut i går, men med en måling som viste 1025 må jeg vel vente en uke til...
 
1050 til 1012 på en stout er vel ganske normalt, den blir sikkert god!

La brown alen stå i noen dager til, men etter 11 dager bør den være utgjæra (enda gjæren gjerne jobber der fortsatt med andre oppgaver). FG på 1025 kan skyldes litt for høy mesketemperatur. Og selv om den er litt søt kan den fortsatt være veldig god  :)
 
Flott med tilbakemeldinger.

Bør jeg være obs på flaskebomber om jeg tilsetter sukker til karbonering ved en FG på 1025?
Har tro på at denne kan bli god selv med høy FG, lar den stå ett par dager til.

Tapper stouten på flasker i dag, samt brygger en ny.
 
Tilbake
Topp