Hei
Jeg har tenkt å tilføre spesialmalt til et ekstraktbrygg, men etter å ha lest endel literatur rundt emnet, sitter jeg igjen med noen spørsmål som jeg håper forumet kan hjelpe med.
I diverse bøker/internett skilles det mellom basismalt og spesialmalt. Forskjellen er, etter hva jeg forstår, at basismalten benyttes til å framstille selve ølet, mens spesialmalten hovedsaklig tilfører sødme smak og farge og har lite sukker som kan gjæres.
I den utmerkede boken "Moderne hjemmebrygging" er det et kapitel om mesketemperaturer, hvor det indikeres at en mesketemperaturer på rundt 65-68[sup]0 [/sup] C danner et vørter med mye gjærbart sukker i, mens en mesketemperatur på ca. 70 til 75[sup]0[/sup]C danner et vørter med lite gjærbart sukker. Hvis så er korrekt, betyr det vel at all basismalt kan benyttes som spesialmalt, hvis en bare sørger for at vannet i gryta ligger mellom 70 og 75 [sup]0[/sup]C?
:confuzed:
Jeg har tenkt å tilføre spesialmalt til et ekstraktbrygg, men etter å ha lest endel literatur rundt emnet, sitter jeg igjen med noen spørsmål som jeg håper forumet kan hjelpe med.
I diverse bøker/internett skilles det mellom basismalt og spesialmalt. Forskjellen er, etter hva jeg forstår, at basismalten benyttes til å framstille selve ølet, mens spesialmalten hovedsaklig tilfører sødme smak og farge og har lite sukker som kan gjæres.
I den utmerkede boken "Moderne hjemmebrygging" er det et kapitel om mesketemperaturer, hvor det indikeres at en mesketemperaturer på rundt 65-68[sup]0 [/sup] C danner et vørter med mye gjærbart sukker i, mens en mesketemperatur på ca. 70 til 75[sup]0[/sup]C danner et vørter med lite gjærbart sukker. Hvis så er korrekt, betyr det vel at all basismalt kan benyttes som spesialmalt, hvis en bare sørger for at vannet i gryta ligger mellom 70 og 75 [sup]0[/sup]C?
:confuzed: