Basismalt til Imperial Stout

Jeg er enda fersk i faget og lurer på hvilken basismalt jeg skal bruke til noe i nærheten av "Tsarens hevn". Hvilke forskjeller er det mellom (Chateau) Pale Ale og Cara Gold 120EBC og hvilke forhold om de skal blandes? Ellers har jeg svartmalt og div spesialmalt.
 
Cara Gold 120 EBC er en krystallmalt (mao. ikke en basemalt).

Hadde resultert i et særdeles alkoholfattig øl om du brukte det som basemalt.
 
Oi, jeg har 25 kilo, hehe. Jaja, man lærer. Hvor stor max prosent regner man som nyttig for Cara Gold. (Da jeg kjøpte den fikk jeg presisert at dette ikke var Carapils.)
 
Jeg ville ikke brukt så mye som 20% cara i en imperial stout. Ettersom det er et stort øl, bruker du gjerne mest ingredienser som gir god utgjæring om du ikke vil ha en FG oppe på 1030-tallet eller over.
 
Dette bruker jeg i imperial stout, blir veldig bra syns jeg:

Fermentables
Maris Otter Pale Malt5EBC 6000g
Black Malt 1200 EBC1350EBC 250g
Cara Crystal 120 EBC120EBC 250g
Kandis (dark)500EBC 500g
Chocolate (dehusked) Malt900EBC 250g
Flaked Oats4EBC 250g
 
Ja 21 liter etter kok, her er hele oppskriften:

Statistics
Volume: 21 liters
Boil Volume: 25 liters
OG: 1074
BG: 1062
FG: 1012
Alcohol: 8.1 % by vol.
Colour: 102 EBC (Black)
Bitterness: 61 IBU
BU/GU: 0.82
Fermentables
Maris Otter Pale Malt5EBC6000g
Black Malt 1200 EBC1350EBC250g
Cara Crystal 120 EBC120EBC250g
Kandis (dark)500EBC500g
Chocolate (dehusked) Malt900EBC250g
Flaked Oats4EBC250g
Mash schedule: 65 c 60 min, 72 c 20 min.

Hops
Northern Brewer 10.5%alpha25g60minutes
First Gold 8.1%alpha25g30minutes
First Gold 8.1%alpha25g15minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Fermented at 18 degrees C for 12 days.
Fermented at 6 degrees C for 1 days.

Comments:

2 pk S-04 rehydrert i 0.5 liter vann
 
Flaked oats er Bjørn lettkokte havregryn :)
Har brygget denne 3-4 ganger med litt variasjoner, blir veldig god syns jeg.
 
En liten digresjon. Jeg synes det fungerer bedre med "tungkokte" store havregryn, i stedet for lettkokte. Blir ikke så "havregrøt" med de.

Typed with thumbs.
 
Tilbake
Topp