Stig Aa.
Norbrygg-medlem
Lest flere tråder om dette, med sprikende meninger. I ferd med å lage en barley wine og har lest en del om karbonering av denne. 50% mener at man må tilsette ekstra gjær når man flasker, 50% mener at det trenger man ikke...
Hva er som gjør at enkelte opplever at ølet blir flatt uten ekstra tilsetting av gjær, mens andre ikke? Kan det være ulik gjær man bruker under selve gjæringen? Selv skal jeg bruke wlp007. Har det med hvor høy OG (eventuelt lav FG) å gjøre?...
Lite lyst til å lage et øl, lagre et halvt år, og så oppleve at ølet er flatt. Og hva ER vanlig karboneringsmengde på denne ølstilen?
Hvis man skal tilsette ekstra gjær - hvilken type og hvordan? Rett i karet før tapping?
Mange spørsmål....
Hva er som gjør at enkelte opplever at ølet blir flatt uten ekstra tilsetting av gjær, mens andre ikke? Kan det være ulik gjær man bruker under selve gjæringen? Selv skal jeg bruke wlp007. Har det med hvor høy OG (eventuelt lav FG) å gjøre?...
Lite lyst til å lage et øl, lagre et halvt år, og så oppleve at ølet er flatt. Og hva ER vanlig karboneringsmengde på denne ølstilen?
Hvis man skal tilsette ekstra gjær - hvilken type og hvordan? Rett i karet før tapping?
Mange spørsmål....