TorfinnS
Norbrygg-medlem
brygget en 80 shilling i går. Bryggeri med tre tank oppsett med rims. Når vi smakte på vørteren var den nokså besk. Vi mesket i en time og ti min på 70 grader ( i følge oppskrifta). Resirkulerte hele tiden. Mesket ut til 78 grader. Tappet så ut alt til kokeren. 18 kg malt og 64 liter meskevann.
Fylte på med skyllevann på 78 grader. Skylte med resirkulering i 20 min. Har mistanke om at vi hadde for mye skyllevann i mesken. Da vi hadde fylt opp gryta var det enda mer vann igjen i mesken.
SG 1. Run 1.072
Sg 1. Skylling 1.022
I fall det er astringens, burde vi mesket lavere, eller senket temperaturen på skyllevannet, siden vi mesket ut?
Fylte på med skyllevann på 78 grader. Skylte med resirkulering i 20 min. Har mistanke om at vi hadde for mye skyllevann i mesken. Da vi hadde fylt opp gryta var det enda mer vann igjen i mesken.
SG 1. Run 1.072
Sg 1. Skylling 1.022
I fall det er astringens, burde vi mesket lavere, eller senket temperaturen på skyllevannet, siden vi mesket ut?