Apalsin

Duckboot

Norbrygg-medlem
Fikk lyst til å mekke meg en APA i påska:

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
5,25 kg              Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC)          Grain        1        87,5 %       
0,25 kg              Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC)    Grain        2        4,2 %       
0,50 kg              Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC)        Sugar        3        8,3 %       
20,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min        Hop          4        25,1 IBUs   
25,00 g              Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min        Hop          5        6,6 IBUs     
25,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min        Hop          6        15,6 IBUs   
50,00 g              Orange Peel, Sweet (Boil 10,0 mins)      Spice        7        -           
25,00 g              Cascade [5,50 %] - Boil 1,0 min          Hop          8        0,6 IBUs     
25,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 1,0 min        Hop          9        1,4 IBUs     


Tror dere dette vil funke?
Kanskje tørrhumle litt også?
 
Duckboot skrev:
Fikk lyst til å mekke meg en APA i påska:

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
5,25 kg              Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC)          Grain        1        87,5 %       
0,25 kg              Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC)    Grain        2        4,2 %       
0,50 kg              Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC)        Sugar        3        8,3 %       
20,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min        Hop          4        25,1 IBUs   
25,00 g              Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min        Hop          5        6,6 IBUs     
25,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min        Hop          6        15,6 IBUs   
50,00 g              Orange Peel, Sweet (Boil 10,0 mins)      Spice        7        -           
25,00 g              Cascade [5,50 %] - Boil 1,0 min          Hop          8        0,6 IBUs     
25,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 1,0 min        Hop          9        1,4 IBUs     


Tror dere dette vil funke?
Kanskje tørrhumle litt også?

Ville kanskje tørrhumlet med 35 g chinook .

Så ville jeg øket sukkermengden til 750g, og Malten til 6.5 kg

Jeg har laget en lignende oppskrift med nevnte mengde malt og sukker, samt bare Mandarinhumle for Aroma (Boil) og bityterhet(Tørrhumling) , (Ca 300g totalt.  + en 35g Chinook for tørrhumling, og en 50g tørket appelsinskall 5min kok. (Lot appelsinskallene ligge i sammen med tørrhumlingen)

Safale -05.

Det ble en fantastisk øl , med tørr friskhet og lettdrikkelig.  Aroma av Appelsin/Mandarin i bakgrunnen.  Fantastisk IPA.  dRIKKES IKKE ALTFOR KALD, DA LAVERE TEMPERATUR I ØLET HADDE EN TENDENS TIL Å TA VEKK noe av  mANDARIN AROMAEN.
 
Tilbake
Topp