Andrimne Barley Wine klone - Hvilken tørrgjær?

Teo

 
Hei,

Jeg lurer på å brygge en kopi av Gahr sin Andrimne Barley Wine oppskrift. Vi er 3 stk som brygger og det blir da trolig oppskalert til rundt 75 liter (Vi har brygget 100 liter av gangen tidligere, men da vil det trolig bli litt fullt i meskekaret med denne :)). Foreløpig har vi holdt oss til tørrgjær for å holde det enkelt og det har fungert bra så langt.

Hvilken tørrgjør burde vi velge til dette ølet? Etter litt søking av hva som er brukt til Barley Wine har jeg sett mange typer, som: Mangrove M-07, Safale S04/US05, Safbrew S33/T58. Hvilken av disse (Evnt andre?) ville dere anbefalt til denne oppskriften?

Takker for tips :)
 
Selv om det ikke er en engelsk gjærtype ville jeg definitivt valgt US-05. Gir et rent og fint øl.
 
Takk for tips, da blir det US-05 :) Vi karbonerer på flaske, med sukker. Må/bør vi tilsette gjær når det flaskes? Eller vil US-05'en holde ut fra gjæringen og karbonere greit tro?
 
Takk for tips, da blir det US-05 :) Vi karbonerer på flaske, med sukker. Må/bør vi tilsette gjær når det flaskes? Eller vil US-05'en holde ut fra gjæringen og karbonere greit tro?

Om dere kommer til å holde dere på en styrke på opp til 11-12% er det sikkert ikke nødvendig å tilsette ekstra gjær. Jeg hadde iallefall ikke gjort det. Men det skader selvsagt ikke så lenge dere holder dere til samme gjærtype. Skal dere tilsette ekstra gjær så bruk 1 gram tørrgjær til 20 liter vørter.
 
Tilbake
Topp