Ørnegård
Norbrygg-medlem
I går ca. Kl 1430 satte vi tre 25-litersdunker til gjæring i nyanskaffet kjøleskap styrt med stc-1000.
Temp ble satt til 18 grader med sensor isolert inntil dunken i midten.
Nå ser jeg at dette kjøleskapet har en ekstra kald sone øverst ... kjøleskapet har kun ett rom men den øverste delen har en plate i bakkant som det nå er rim på.
Gjæren er safeale s-04.
Når jeg isolerte et vanlig glasstermometer til den øverste dunken så viser den begredelige 10 grader. Det er grunn til å tro at de to andre dunkene har ca. 18 grader.
Det ser ut til å ha kommet igang gjæring også i den øverste kalde dunken, men på langt nær så mye som i de to andre.
Spørsmålet blir da: Bør jeg flytte dunken til et rom med ca 18 grader eller blir det øl av det om den får gjøre seg ferdig på rundt 10 grader?
Temp ble satt til 18 grader med sensor isolert inntil dunken i midten.
Nå ser jeg at dette kjøleskapet har en ekstra kald sone øverst ... kjøleskapet har kun ett rom men den øverste delen har en plate i bakkant som det nå er rim på.
Gjæren er safeale s-04.
Når jeg isolerte et vanlig glasstermometer til den øverste dunken så viser den begredelige 10 grader. Det er grunn til å tro at de to andre dunkene har ca. 18 grader.
Det ser ut til å ha kommet igang gjæring også i den øverste kalde dunken, men på langt nær så mye som i de to andre.
Spørsmålet blir da: Bør jeg flytte dunken til et rom med ca 18 grader eller blir det øl av det om den får gjøre seg ferdig på rundt 10 grader?