7 fjell sommer pale ale

Jeg tok litt i blinde og fulgte stegmeskingsoppskriften til Gahr når jeg lagde Amber Christmas før jul, hvilket var en tabbe. Har blitt såpass trygg på speidelen at jeg ble lat.

20min + 20 min + utmesk er for kort tid når man holder på med småmengder hjemme til å få full konvertering. Tidene Gahr oppgir er på stort utstyr, og tilpasset batcher på endel hektoliter. Det tar tid å varme noen hektoliter, mens det på en speidel 20 ikke tar mange minuttene å jekke opp temperaturen fra 65 til 72 f.eks. Derfor ble min juleøl på 4,7 % istedet for de forventede 6,5%.

Hvis du sikter på korte holdetider ala Gahr med få minutter mellom holdetidene kan du regne med lavt utbytte og må bruke mer malt. Alternativt justerer du tidene så du kommer på minimum 60 min totalt inkludert tid mellom holdetider.
 
Jeg har brygget denne to ganger og synes begge bryggene ble meget gode :)

Min oppskrift på BB30 (ca 24 liter ferdig batch)

OG: 1.053
FG: 1.012

Mesking på 66grader i 60min
5.70kg Pale Malt
0.15kg Cara-Pils
0.15kg Caramel/Crystal 20L

8g summit i 60min
17g amarillo i 15min + 2min + tørrhumling
17g centennial i 15min + 2min + tørrhumling

2pakker safale s04

Cold crash og klarning med gelatin før flasking
 
Tilbake
Topp