Hei
Er snart i mål med et 15 galln oppsett. Bryggekjeler fra MoreBeer, Marchpumpe, Terminator osv fra Bryggelv.
Har brygget to batcher i all enkelhet for å se hva som må justeres, forstås etc.
Har i den anledning en del spørsmål.
PUMPE:
Den står i varm sone - altså før platekjøler. Det er rett eller best - njet?
MESKETEMP:
Finner det vanskelig å få og holde korrekt mesketemp. Ikke isolert kar enda, men likevel skal da vel ikke temp falle så voldsomt? Har et par Dunjakker rundt. Eller være så ujevn i karet? Hvor lenge må jeg regne med å røre og resirkulere for å få jevn temp i et slikt kar?
En hardcore singel infusion brygger i England ville jo bare tilsette grist og vann samtidig og så la det ligge heelt i ro.
Prøvde å holde temp opp eved å la Induksjonsplate stå på under mesk. Det fører til veldig høy varme under og i midten med enda større variasjon i temp i hele mesken.
De termometerene som er montert på kjele virker å stå for langt oppe på karet.
RESIRK:
Prøvde med marchpumpa, funka litt ujevnt. Den trekker luft av og til og så slutter den å funke.
Må man strupe flowen litt i resirk fasen?
Hvor lenge må jeg vente å resirkulere med pumpe? Og bør det som går inn i mesken igjen renne over en plate eller noe for å hindre kanaler?
SKYLLING OG PREBOIL VOLUM:
Bruker BeerSmith. Og skyller med volum oppgitt der. Men etter skylling har jeg alt for lite vørter, men med desto høyere SG. Tilsetter vann. Dvs at jeg ikke har fått skylt ut tilstrekkelig. Hvordan får ut restsukker og få ned SG? Drite i vannmengde som programmet oppgir og skylle til jeg har forventet volum? (Evt. med kontroll av running gravity - for astringens osv)
Vil en Diptube hjelpe til med å tømme karet mer?
BOILOFF: Lurer også på om jeg har får heftig kok. Men det er faktisk så vanskelig å se ned i karet pga dampen at jeg ikke ser hvordan koket er.
EN VILL ERFARING: Siste mesk kokte i midten når jeg sjekke før skylling! Uvisst hvor lenge det har gjort det. Og temp i sden av karet viste 64 grader!?!?
Tenkte alt var ødelagt. Men neida. OG på 59, og nå er det High Kreuzen etter 12 timer. Og vørter smakte lovende.
Hjelp mottas med takk.
Er snart i mål med et 15 galln oppsett. Bryggekjeler fra MoreBeer, Marchpumpe, Terminator osv fra Bryggelv.
Har brygget to batcher i all enkelhet for å se hva som må justeres, forstås etc.
Har i den anledning en del spørsmål.
PUMPE:
Den står i varm sone - altså før platekjøler. Det er rett eller best - njet?
MESKETEMP:
Finner det vanskelig å få og holde korrekt mesketemp. Ikke isolert kar enda, men likevel skal da vel ikke temp falle så voldsomt? Har et par Dunjakker rundt. Eller være så ujevn i karet? Hvor lenge må jeg regne med å røre og resirkulere for å få jevn temp i et slikt kar?
En hardcore singel infusion brygger i England ville jo bare tilsette grist og vann samtidig og så la det ligge heelt i ro.
Prøvde å holde temp opp eved å la Induksjonsplate stå på under mesk. Det fører til veldig høy varme under og i midten med enda større variasjon i temp i hele mesken.
De termometerene som er montert på kjele virker å stå for langt oppe på karet.
RESIRK:
Prøvde med marchpumpa, funka litt ujevnt. Den trekker luft av og til og så slutter den å funke.
Må man strupe flowen litt i resirk fasen?
Hvor lenge må jeg vente å resirkulere med pumpe? Og bør det som går inn i mesken igjen renne over en plate eller noe for å hindre kanaler?
SKYLLING OG PREBOIL VOLUM:
Bruker BeerSmith. Og skyller med volum oppgitt der. Men etter skylling har jeg alt for lite vørter, men med desto høyere SG. Tilsetter vann. Dvs at jeg ikke har fått skylt ut tilstrekkelig. Hvordan får ut restsukker og få ned SG? Drite i vannmengde som programmet oppgir og skylle til jeg har forventet volum? (Evt. med kontroll av running gravity - for astringens osv)
Vil en Diptube hjelpe til med å tømme karet mer?
BOILOFF: Lurer også på om jeg har får heftig kok. Men det er faktisk så vanskelig å se ned i karet pga dampen at jeg ikke ser hvordan koket er.
EN VILL ERFARING: Siste mesk kokte i midten når jeg sjekke før skylling! Uvisst hvor lenge det har gjort det. Og temp i sden av karet viste 64 grader!?!?
Tenkte alt var ødelagt. Men neida. OG på 59, og nå er det High Kreuzen etter 12 timer. Og vørter smakte lovende.
Hjelp mottas med takk.