Vinterølet som følger; 01.02.2008
4 Kg maltekstrakt (kokt med 8l vann i 20min) spedd med 17l prekokt vann til totalt 25L
Og i all iver over å prøve noe nytt glemte jeg å måle OG :confuzed:
Starter av 1pk safelager S23 (glass med 1/2l kokt avkjølt vann + 1 ts lys ekstrakt, klingfilm med lite luftehull over)
sto til det "skummet ordentlig" ved ca 21-22 grader.
Tilført batc i samme temperatur.
Satt ti gjæring på 13 grader. Aktivitet i låsen etter 4 timer... stakk om i dag da var det ca 10 min mellom hver "fjert" i låsen
Har nå lukta svovel i flere dager
Så den undergjærte fint...
La altså til 120g hvitt sukker i kokt avkjølt lake under omstikking for mulig å "vekke" noe gjær :help:
Er stygt redd jeg burde benyttet 2 pakker S23 på en slik mengde malt, men settet kom som beskrevet med ferdig tilmålt Zaaz for 60 og 15 min kok...
Spørsmålet er OG med denne mengden ekstrakt da.... forslag ?
Jeg har skaffet meg Pilsenzym (pakker 3g Dexstrose, AMG enzym) Men det er vel for sent i prosessen å tilføre dette :confuzed: