Yulesmith

Aukan

 
Gode ølvenner!

Hadde en fantastisk opplevelse sist jul da vi delte en flaske Yule Smith fra Ale Smith som vi hadde håndsmuglet hjem fra Køben etter en strålende øltur. Lurer nå på å gå på et kloneforsøk i den retning. Vet at det er lenge til jul, men en ønsker jo å stille forberedt som den gode ølbrygger en ønsker å fremstå som:) Noen som har forsøkt å klone denne, evt har innsyn i hvordan lykkes å brygge denne flotte ølen?
 
Har ikke smakt den dessverre. Er du frelst, er det bare å fortelle det til bryggeriet, og spør f.eks hvilke humle- og malttyper de bruker, gjærtype, gjæringstemperatur, eventuelt krydder, og andre ting i prosessen som er spesielt med ølet. Du har ingenting å tape på det ihvertfall.

http://www.alesmith.com/yulesmithholidayale.html:
"For the winter season, YuleSmith is brewed as an Imperial Red Ale. This version is maltier, more balanced, and darker in color than the summer version. Although quite malty, big hop flavors and aromas are abundant making this an unforgettable winter warmer.  Winter YuleSmith is packaged in traditional holiday red and green.

Original Gravity 1.085
Alcohol by Volume 9,5%"

Med et så sterkt øl kan det være bare lurt å sette igang nå, og om du synes det er lenge til jul, er det ikke fullt så lenge til juleølkonkurransen:)
 
For dem som er interessert i å smake på Yule Smith, så finnes den nå i små kvanta på Håndverkerstuene og Olympen (i Oslo).
 
Takk for godt tips, skal forsøke meg med en liten mail! Juleølkonkurransen får bli hvis resultatet står til forventningene :)
 
Mulig de ikke helt fant mailen min sjarmerende og ydmyk nok, så foreløpig intet svar. Fortsetter imiedlertid å mase, og legger selvfølgelig ut all info her:)
 
Tilbake
Topp