Yeast Nutrient

Er relativ fersk innen bryggefaget og ser her på forumet at det er mange oppskrifter der ein har oppi Yeast Nutrient (gjærnæring?) ca. siste 15 min av kokinga.
Er dette nødvendig og kva gjer det med ølet? Får ein bedre smak? Er det noken øltypar ein bruker på og noken ikkje?

Brygger på ein Speidel Braumeister 20L

-Richard-
 
Det er ikke nødvendig, men hjelper på gjæringen, har man det for hånden bruker man det, ellers må man huske å kjøpe nytt :)
Noen er nøye med å bruke det, andre gir blaffen så ikke bekymre deg hvis du ikke har.
 
La gjæren få den omtanken den fortjener. Det viktigste ved brygging er å tilrettelegge gjæren de beste mulig arbeidsforholdene.

Selve næringen gjør ingenting med smaken, og det er ofte på "bigger beers" (høyere abv 8+) man hvert fall må være nøye på gjærnæringen.
 
Tilbake
Topp